Som vanligt har jag cancer.

04.10.2015 kl. 12:40

Så hände det till slut. Den kom tillbaka. Eller kanske den aldrig försvann? Men i 1,5 år fick jag i alla fall hoppas att det skulle gå, att jag jag nu var frisk. Planera för framtiden, byta jobb, börja om från början, i perioder till och med njuta av livet. 

Men sedan i februari i år är den tillbaka. Under hela vintern, våren och sommaren har jag fått cellgifter och strålbehandling. 

På ett plan är vi känslomässigt bortdomnade. Och på så sätt har vi klarat av vardagen, sett till att Ensio påverkats så lite som möjligt. Men där under finns den där platsen jag inte vill gå till. Aldrig igen.

Sibirien, antarktis eller hetaste Sahara. Kylan, snöstormarna bergen. Det totala ensamheten där det gäller att bara klättra upp för samma jkla berg om och om igen. Kläderna är för tunna och himlen så där fult 80-tals lila. Hela tiden en glipa mellan vanten och kappan. Skorna är för kalla och snön tränger in. Allt man hör är ens egna andetag och vinden. Och man går. Framåt. Dag efter dag. Igen och igen. 

Och som vanligt vet vi fortfarande ingenting. Denna eviga väntan. Det skall röntgas, tas prover... Sittas i väntrum. Läsas samma tidningar. Försöka att möta andras antarktis, andras Sahara utan att läcka ut sitt eget. Möta vårdpersonal som bara har en vanlig dag på jobbet, som ibland har hårda händer. Åter en period där vi försöker att planera framåt. Våga hoppas. Hålla kvar den andra men inte kväva. Drömma. Hitta viljan att inte ge upp. Samtidigt som vi väntar. På vad? På att få lov att fortsätta livet?

Jag vägrar.

Vi har beställt tapeter, köpt färg. Nu skall vi fixa. Nu jklar skall det fixas. Just nu lever vi. Just nu är vi tillsammans. Han, jag och Ensio. Just nu rymmer i dag allt som behövs.

.... Med det sagt. Det är oktober, igen. Ett år har gått sedan förra inlägget här på bloggen. I år har jag också en insamling. Men jag har valt att göra det lite annorlunda denna gång. Jag har formget "Glöm inte klämma!" kort som säljs på www.komigenform.tictail.com. Korten ligger i en förpackning på 3st/100kr. Det är ett enkelt sätt att påminna din mamma, syster och vän att undersöka sina bröst samtidigt som du stöder Bröstcancerfonden. På www.bro.se kan du läsa mera om Bröstcancerfonden.

Kram, Lina 

 

 

 

 

Kommentarer (11)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
KRAM Lina! Jag önskar så att du slapp gå igenom detta. Att alla som går igenom det skulle slippa. Det är så onödigt och hemskt och jag blir så arg. Fuck cancer.
Malin / en gul apelsin04.10.15 kl. 15:23
Åh nej vad ledsen jag blir för er skull.
Frida04.10.15 kl. 19:16
Så vackert du skriver om något så fruktansvärt. Jag blir så berörd. Tack att du delar och önskar bara Guds välsignelse över dig och din familjs liv!!
Mimmi04.10.15 kl. 20:55
Oj så många kramar och så mycket styrka härifrån. Ta hand om dig, med allt vad det innebär. Styrka. Massor med styrka. Kram.
Angelica04.10.15 kl. 21:12
Varm styrkekram från Hillevi i Karleby
Anonymous05.10.15 kl. 15:10
Så vackert skrivet om det otäcka. Du är i mina tankar och böner ❤ be blessed ❤
Fredrika 29.10.15 kl. 20:57
Det var väldigt ledsamt att läsa. Jag skickar styrkekramar i mängder och ber för dig.
Anna G08.11.15 kl. 21:36
Vila i frid nu lilla du. ❤ Kram från en annan mamma som också hade trippelnegativ bc
Challis7701.01.16 kl. 20:23
Interesting material, thanks for it. I' ll check for more updates soon, so... see you later!
fill out this form09.11.16 kl. 23:55
I am so sorry, I wish you the best and I hope you will be fine. If you need some help, follow the link. There are a lot of people who just wants to have a talk.
ebook writer17.12.16 kl. 10:15
I guess if you will be positibe about that and you will pray for yourself.
skywritingservice.com/blog/15-wrong-ways-how-to-write-cover-letter03.04.18 kl. 18:34

 

Jag är 32 år, finlandssvensk, gift och bosatt i stockholm och mamma till Ensio. Bloggen Som vanligt startade jag när allt ännu var som vanligt. Jag var ledig från mina studier till webbredaktör och var mammaledig. I juni fick jag reda på att jag har bröstcancer. Och nu är inget som vanligt längre. 

För att få kontakt, maila på: Infocomeagain@gmail.com

Instagram

 

 

 

Diy or Die

En gul apelsin

Fia Lotta Jansson

Hannas Virrvarr

Harpan Serien

Hello Kiddo

Hej Tristess

Ida-Lina

Inspirationsskafferiet

Linda Irenedotter Ingemansson

Lundagård

Cecilia Blankens

Lopptorget

Malin Ahlsved

Miia-Smycken

Minna Palmqvist

Malenami

Skråmor

Världens bästa musik

Weekday Carnival

Nästan för lycklig

Livet & Helsingfors

Karkki

Fine little day

A beautiful mess

Creature comforts

 

 

 

Ses snart igen!