Får man blunda sig igenom oktober?

30.09.2014 kl. 11:41

 

Jag är så tudelad över detta. Om jag skall skriva här. Om jag skall hålla i en insamling också i år. För egentligen kanske jag inte vill. Jag vill kanske helst fortsätta mitt liv. Blunda mig igenom oktober och alla Rosa bandet insamlingar, blunda mig igenom hösten med alla minnen och skynda mig frisk. Men det går inte. 

Under det här året som har gått sedan jag fick min cancerdiagnos har jag fått uppleva nästan hela spektret av känslor. Jag har varit rädd, ledsen, känslokall, tacksam, hoppfull osv. Den enda känslan jag känt väldigt lite av är förvånande nog ilska. I stället tog en matt accepterande känsla, rätt så snabbt, ilskans plats. Jag tror inte det är så hälsosamt. För acceptans ligger i bland farligt nära känslan av att ge upp.  

Förra veckan var jag på en jämnårig väns begravning. Kyrkan var proppfull av människor, proppfull av sorg och så mycket medmänsklighet och kärlek. Det var en underbart fin begravning. Mitt i begravningen kom den, ilskan. Jag viste inte vart jag skulle ta vägen. Jag ville ställa mig upp i bänken och ful-gråt-gorma, drämma till den där jvla cancern. Ge den vad den tål. 

Så nej. Att blunda mig igenom oktober är inget alternativ. Jag har därför bestämt mig för att också i år hålla i en Rosa bandet insamling. Om jag orkar, för det är rätt så utmattande att rota runt i det som varit, så kanske jag skriver några inlägg här på bloggen om allt som var och hur det blev.

Hoppas ni vill vara med under oktober och samla in så mycket som möjligt till cancerforskningen! 

En länk till min insamling hittar ni här.

/Lina 

Kommentarer (8)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Jag är med!
Trevlig med en uppdatering. Ha en riktigt skön höst!
EvaK 01.10.14 kl. 23:09
Klart jag är med. Tack för att du orkar. Leve livet! Kram
Hanna Sahlén01.10.14 kl. 23:32
Heja dig!!
Jonna02.10.14 kl. 09:28
Jättefint att du ändå orkar engagera dig, jag är med!
Nina08.10.14 kl. 19:18
Vad glad jag blev då jag ser att du skrivit några nya inlägg. Har tänkt på dej o hur du har det. Det är fint att se hur folk engagerar sej för dessa kampanjer i okt. Läste i går på Vasabladet att fyra fruar till Sport ishockeyspelarna startat en kampanj där de säljer Rosa-band på matcherna. Det tyckter jag är fint! God fortsättning på hösten!
Anna11.10.14 kl. 12:52
Jag är med. All styrka! Kram
Emma25.10.14 kl. 17:49
I wish I could, I am looking forward to winter, white snow covering all the corner, fresh air, warm coats. I really love it.
essay17.12.16 kl. 10:17
I always enjoy reading your posts! Every write-up you share with us seems to be unforgettable for everyone !
http://skywritingservice.com/blog/category/how-to/page/2/30.10.17 kl. 12:06

 

Jag är 32 år, finlandssvensk, gift och bosatt i stockholm och mamma till Ensio. Bloggen Som vanligt startade jag när allt ännu var som vanligt. Jag var ledig från mina studier till webbredaktör och var mammaledig. I juni fick jag reda på att jag har bröstcancer. Och nu är inget som vanligt längre. 

För att få kontakt, maila på: Infocomeagain@gmail.com

Instagram

 

 

 

Diy or Die

En gul apelsin

Fia Lotta Jansson

Hannas Virrvarr

Harpan Serien

Hello Kiddo

Hej Tristess

Ida-Lina

Inspirationsskafferiet

Linda Irenedotter Ingemansson

Lundagård

Cecilia Blankens

Lopptorget

Malin Ahlsved

Miia-Smycken

Minna Palmqvist

Malenami

Skråmor

Världens bästa musik

Weekday Carnival

Nästan för lycklig

Livet & Helsingfors

Karkki

Fine little day

A beautiful mess

Creature comforts

 

 

 

Ses snart igen!