Nya berg, mörkare dimma och allt kastas omkull -igen.

24.10.2013 kl. 18:35

I går var vi hos onkologen inför min behandling på fredag. Redan när hon kom emot oss i korridoren såg jag att något inte stämde. Tusen tankar hann jag tänka innan vi satte oss ner i hennes rum.

Sedan berättade hon. De har gjort ett misstag. De har blandat i hop mina vävnadsprover med en annans. Min bröstcancer är inte Her2 positiv. Utan trippelnegativ. Den trygghet som vi lyckats bygga upp under de här månaderna försvann i ett ögonblick. Allt blev omkullkastat. Min prognos försämrades ytterligare. Nu hänger allt på cellgifterna. Sedan finns det inget mera att göra. 

Under de här månaderna då jag gått omkring och trott att min cancer varit Her2 positiv har jag ibland tröstat mig med tanken att den är åtminstone inte trippelnegativ. Jag har satt mitt hopp till Herceptinet, som skulle förebygga återfall. Nu finns det inget sådant. Min bröstcancer är plötsligt den med sämst prognos, högst återfallsrisk och snabb spridning. Om fyra behandlingar är jag färdig behandlad. För det finns inget annat att göra. Än att hoppas. Än att be. Än att klättra de där bergen som plötsligt blev allt högre och brantare.

 NU om någonsin förstår jag vikten av forskning. Tänk om. Tänk om det skulle finnas något liknande som Herceptin för den här typen av bröstcancer? Tack till er alla som skänkt till insamlingen. Snälla fortsätt att stöda forskningen, det är livsviktigt.

Händelsen skall Lex Maria anmälas. Jag orkar inte bli arg eller förtvivlad. Det är som det är. Ge mig en dag så jag får samla mina krafter, sedan skall jag klättra de där bergen som aldrig förr.

 

 

 

Kommentarer (15)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
< 3
Fridas Djurblogg24.10.13 kl. 19:28
Tack och kram ! <3
26.10.13 10:45
Men Lina! Vad fruktansvärt! Fortsätt kämpa! Jag tror på dig!
MIM24.10.13 kl. 19:38
Tack ! Ja det känns overkligt och omtumlande. Men det är bara att kämpa på! Kram! /Lina
26.10.13 10:46
Vilken otur att de blandat provena! Låter som en mardröm, men tyvärr är det ju mänskligt att misstag kan ske. Ber att du ska få kraft att kämpa även mot denna motgång.
HannaA24.10.13 kl. 20:53
Ja, så är det. Tack för att du ber! Storkram! /Lina
26.10.13 10:46
Ååå, vad det river i hjärtat att läsa det här Lina.
Ber att du skall behålla din kämparanda och besegra alla berg, kram!
Aja24.10.13 kl. 23:33
Tack Aja! <3<3<3 /Lina
26.10.13 10:47
Ånej, hur är det möjligt, helt ofattbart! Jag önskar dig styrka och hopp, du finns i mina tankar.
Nora24.10.13 kl. 23:46
Tack snälla! <3<3<3 /Lina
26.10.13 10:47
Lina. Jag har inte ens ord för att beskriva hur överjävligt detta är. Förstår känslan av att inte orka bli arg. Förstår känslan av tunnelseende - nu-måste-jag-fokusera-känslan. Har aldrig läst din blogg förut men hittade hit via Tiger. Jag vet inte om det skulle hjälpa men om du vill prata med någon som kommit ut på andra sidan så finns jag. Kramar
Vinklar och Vrår Emma24.10.13 kl. 23:53
Tack ! Ja det var onekligen väldigt omskakande. Men förvånansvärt snabbt laddar man om och klarar av att fokusera igen. Jag läste din fina blogg och många av dina tankar och det du uttrycker är sånt jag själv också upplevt och tänkt. Tack snälla för att du tog dig tid att kommentera, och härligt att se att du nu är igång efter sista dusten med cancern. Ber och håller mina tummar att du aldrig skall behöva vara med om det igen. Storvarm kram! /Lina
26.10.13 10:51
Ville också länka till min privata blogg där jag skrev när jag var sjuk och fortfarande skriver i bland men det verkar blivit något fel. Här är adressen: http://strongtoolong.blogspot.dk/
Vinklar Emma25.10.13 kl. 00:08
Fy fan. Du kommer klättra upp och besegra det där berget! Stor varm kram till dig Lina!
Tor25.10.13 kl. 10:58
Tack Tor! Och varm kram till dig med. Hoppas vi kan ses snart! Hälsa hem! <3 /Lina
26.10.13 10:52
Alltså fy fan. Hamnade av en slump på ditt Instagram-konto. Och nu till bloggen. Det är sånt som känns så overkligt men är så verkligt. Jag tror på dig. Ska sms:a iväg 50 kr nu till din insamling. Många kramar!
Desireé @home&desire25.10.13 kl. 12:30
Tack Desiré! Och tusen tack att du skänkte till insamlingen! <3<3<3 /Lina
26.10.13 10:52
Hej! Känner stark med er/ dig. Träffade din man idag i entrén till SÖS och fick då höra detta. Hemskt och svårt att förstå hur de kan göra sådana förväxlingar. Sänder mina varmaste kramar / Sanna M
Sanna25.10.13 kl. 18:39
Hej Sanna! Tack! Ja det är konstigt, men samtidigt eftersom det är människor som hanterar proverna så kan misstag förstås ske... Storkram! /Lina
26.10.13 10:54
Snubblade över din blogg för två veckor sedan och har tänkt på din/er situation väldigt mycket sedan dess. Håller alla tummar och tår och önskar dig all styrka, verkligen.
emily25.10.13 kl. 20:02
Tack Emily! Tack för att du tänker på oss och håller tummarna! Det betyder så mycket! KRAM! /Lina <3
26.10.13 10:54
Lina och Daniel, det här är så vidrigt. Vi tänker på er och känner att det här kommer ni klara. Ni är grymma och starka.
Calle & Martina25.10.13 kl. 20:31
TACK! storkram till er! /Lina och Daniel <3<3<3
26.10.13 10:55
Mitt hjärta brister. Jag tänker tusen saker. Du är så fruktansvärt stark. Det är så sorgligt att du alls måste testa din styrka. Jag ber för dig. Det känns smått, men samtidigt tror jag ju att det inte finns något större. All styrka, all kraft, allt gott, all frid önskar jag er. All tänkbar och all utanför det.
Amanda25.10.13 kl. 23:05
Hej Amanda och tack! Att be är inte smått, det är det största! TUSENTACK för det! Hundra kramar och jätte mycket <3<3<3 till dig. /Lina
26.10.13 10:56
Mitt namn är Patricia Reese. Jag är 54 år gammal och diagnosen bröstcancer, doktorn berättade att det var lite han kunde göra eftersom jag inte svarade på behandlingen. Här är en kort berättelse om hur jag botade. Jag förlorade allt hopp tills min Son introducerade mig till Cannabis oljebehandling. Några månader efter att Ricks olja dödade min cancer hjälpte Rick Simpson mig med denna olja. Du kan kontakta honom via e-post: Ricksimpsoncannabishemoil@gmail.com

Med vänliga hälsningar,
Patricia Reese
Patricia Reese07.07.18 kl. 18:44
Mitt namn är Patricia Reese. Jag är 54 år gammal och diagnosen bröstcancer, doktorn berättade att det var lite han kunde göra eftersom jag inte svarade på behandlingen. Här är en kort berättelse om hur jag botade. Jag förlorade allt hopp tills min Son introducerade mig till Cannabis oljebehandling. Några månader efter att Ricks olja dödade min cancer hjälpte Rick Simpson mig med denna olja. Du kan kontakta honom via e-post: Ricksimpsoncannabishemoil@gmail.com

Med vänliga hälsningar,
Patricia Reese
Patricia Reese07.07.18 kl. 18:54

 

Jag är 32 år, finlandssvensk, gift och bosatt i stockholm och mamma till Ensio. Bloggen Som vanligt startade jag när allt ännu var som vanligt. Jag var ledig från mina studier till webbredaktör och var mammaledig. I juni fick jag reda på att jag har bröstcancer. Och nu är inget som vanligt längre. 

För att få kontakt, maila på: Infocomeagain@gmail.com

Instagram

 

 

 

Diy or Die

En gul apelsin

Fia Lotta Jansson

Hannas Virrvarr

Harpan Serien

Hello Kiddo

Hej Tristess

Ida-Lina

Inspirationsskafferiet

Linda Irenedotter Ingemansson

Lundagård

Cecilia Blankens

Lopptorget

Malin Ahlsved

Miia-Smycken

Minna Palmqvist

Malenami

Skråmor

Världens bästa musik

Weekday Carnival

Nästan för lycklig

Livet & Helsingfors

Karkki

Fine little day

A beautiful mess

Creature comforts

 

 

 

Ses snart igen!