Mina planer.

Nu när jag är så van att umgås med någon (Ensio) dygnet runt och plötsligt får några timmar för mig själv har jag lite svårt att slappna av. Precis höll jag på att få hjärtstopp då tanken plötsligt slog mej "Var är Ensio?" i några sekunder trodde jag att jag förlagt honom. Men det har jag ju inte. Han är ute på vagnsfärd med sin Far, Farfar och Farmor. Lite feber har han efter vaccinet i går.

Själv skall jag strax bege mej till min frisör. Utväxten skall väck. Äntligen. Skvallerkvoten skall även uppfyllas. Roligt i ca 10 min, sedan brukar illamåendet smyga sej på. Det finns en gräns för hur många suddiga kändis-strandbilder med inzoomade celluliter man orkar se. Som tur är brukar de också ha Elle på frisörssalongen. En redig tidning med (endast) reklam brukar rensa hjärnan som en iskall hink vatten. Ställa hjärnan i någonslags viloläge. Sedan är det ytterst njutbart att slå på hjärnan igen på vägen hem. Så ser mina planer ut för eftermiddagen. 

20.04.2013 kl. 13:40

Boktipset.

I går var vi och handlade lite böcker. Här visar Ensio er en av sina nya böcker, "Lilla Foten" av Emma Adbåge. Om ni ser riktigt noggrant kan ni också se delar av Ensios lunch i högra hörnet.

Ensio satte även genast tänderna i Boken "Somna utan gråt" av Elizabeth Pantley. Lite hårdsmält tyckte han. Själv tyckte jag den var väldigt vettig. Kanske den får ett eget blogginlägg?

18.04.2013 kl. 23:29

Parentes.

Jag har en son som lystrar till namnet Snuttkorv
16.04.2013 kl. 14:40

Som vanligt i Finland.

Som vanligt vaknar Barnet då man satt sej ner en stund. Som o-vanligt somnade han om igen. 

Läste på Linns blogg att hon skall flytta tillbaka till Österbotten från Helsingfors. Detta gav mej en deppdag. Inte för att just Linn skall flytta (det blir säkert superbra) utan för att jag rätt så ofta, om än allt mera sällan, leker med tanken, hur det skulle vara om VI skulle flytta. Från Stockholm till Österbotten. I min fantasi skulle vi bo i Vasa. I vöråstan. Nära bästa Bror och hans familj. Vi skulle sitta i tiklasparken. Kanske ha picknick, kasta lite fresbee. Vi skulle hänga på Andrés altan. Kidsen skulle vara bästisar. Vi skulle åka och hälsa på Miias och mina föräldrar till helgerna. Äta söndamiddag tillsammans. Det skulle alltid vara varmt. Alltid vår, sommar och lite varm och mysig höst. Aldrig vinter. Vi skulle alla må bra och vara glada. D familj skulle hälsa på oss ofta. Jag skulle plötsligt prata flytande finska. Lika ofta flyttar vi till ett litet hus i Öja eller Kokkola. Ibland bor vi i lägenhet i Helsingfors.

Jag fantasi-flyttar. Planerar. Ju mer perfekt finlandsliv jag målar upp desto deppigare blir jag. Sen kommer Daniel hem och frågar vad vi skulle jobba med? Hur skulle det gå med hans företag? Och stockholm då? Våra vänner här. Allt det fina vi byggt upp här, tillsammans.

Sen suddas det ut lite. Och jag känner hur jag blir lite skarpare i kanterna igen.

Nu har Ensio vaknat. Nu blir det snart potatis och morot. Det är bra. Det tycker han om.

16.04.2013 kl. 11:52

Som vanligt

Nu har jag haft Kom igen bloggen under några år. Roligt på många sätt, men samtidigt har jag upplevt bloggen som rätt så ansträngande och den har alltid tagit väldigt mycket tid i anspråk. Den här bloggen startar jag därför helt kravlöst. Eftersom min familj och flera av mina vänner bor i finland, andra vänner har valt att flytta från stockholm får det bli en blogg om något så enkelt som vår vardag, ett sätt att hålla kontakten och berätta vad vi håller på med, helt enkelt. För de som det intresserar. Kanske inte så många förutom familjen och våra närmsta, men ändå. Här blir det mest vardagsrealism. Men det kan ju vara fint det med.


 

15.04.2013 kl. 11:55

 

Jag är 32 år, finlandssvensk, gift och bosatt i stockholm och mamma till Ensio. Bloggen Som vanligt startade jag när allt ännu var som vanligt. Jag var ledig från mina studier till webbredaktör och var mammaledig. I juni fick jag reda på att jag har bröstcancer. Och nu är inget som vanligt längre. 

För att få kontakt, maila på: Infocomeagain@gmail.com

Instagram

 

 

 

Diy or Die

En gul apelsin

Fia Lotta Jansson

Hannas Virrvarr

Harpan Serien

Hello Kiddo

Hej Tristess

Ida-Lina

Inspirationsskafferiet

Linda Irenedotter Ingemansson

Lundagård

Cecilia Blankens

Lopptorget

Malin Ahlsved

Miia-Smycken

Minna Palmqvist

Malenami

Skråmor

Världens bästa musik

Weekday Carnival

Nästan för lycklig

Livet & Helsingfors

Karkki

Fine little day

A beautiful mess

Creature comforts

 

 

 

Ses snart igen!