Får man blunda sig igenom oktober?

 

Jag är så tudelad över detta. Om jag skall skriva här. Om jag skall hålla i en insamling också i år. För egentligen kanske jag inte vill. Jag vill kanske helst fortsätta mitt liv. Blunda mig igenom oktober och alla Rosa bandet insamlingar, blunda mig igenom hösten med alla minnen och skynda mig frisk. Men det går inte. 

Under det här året som har gått sedan jag fick min cancerdiagnos har jag fått uppleva nästan hela spektret av känslor. Jag har varit rädd, ledsen, känslokall, tacksam, hoppfull osv. Den enda känslan jag känt väldigt lite av är förvånande nog ilska. I stället tog en matt accepterande känsla, rätt så snabbt, ilskans plats. Jag tror inte det är så hälsosamt. För acceptans ligger i bland farligt nära känslan av att ge upp.  

Förra veckan var jag på en jämnårig väns begravning. Kyrkan var proppfull av människor, proppfull av sorg och så mycket medmänsklighet och kärlek. Det var en underbart fin begravning. Mitt i begravningen kom den, ilskan. Jag viste inte vart jag skulle ta vägen. Jag ville ställa mig upp i bänken och ful-gråt-gorma, drämma till den där jvla cancern. Ge den vad den tål. 

Så nej. Att blunda mig igenom oktober är inget alternativ. Jag har därför bestämt mig för att också i år hålla i en Rosa bandet insamling. Om jag orkar, för det är rätt så utmattande att rota runt i det som varit, så kanske jag skriver några inlägg här på bloggen om allt som var och hur det blev.

Hoppas ni vill vara med under oktober och samla in så mycket som möjligt till cancerforskningen! 

En länk till min insamling hittar ni här.

/Lina 

30.09.2014 kl. 11:41

Dag 2, ny röntgen, insamlingen och tack för all pepp!

I går fick jag min tredje kur. Det betyder att vi är halvvägs. De tre följande kurerna blir med andra mediciner, med nya biverkningar. Men halvvägs! Det känns bra!

I dag (ja, på en lördag) skall de göra en ny lung- och bukröntgen, för att se att inget förändrats med mina lymfkörtlar som de tog prov på för några veckor sedan (här och här kan ni läsa om det..). Sedan är det också fläcken på lungan. Som jag valt att nästan glömma. Den ligger dumt till, så de kan inte ta något vävnadsprov. Utan bara röntga och se så den inte växer. Fläcken kan vara ärrbildning, en infektion...men det kan också vara cancer, men av någon anledning oroar jag mig inte för just det. Det kanske finns en gräns för vad man orkar ta in. Och som min fina vän Martin så träffsäkert uttryckte det mitt i eländet med vävnadsproverna "joku raja tycker man ju". Och ja så är det, någon gräns måste det väl ändå finnas ? 

Något som inte verkar ha någon gräns är däremot insamlingen, glädjande nog! Nu är insamlingen uppe i 20 850! Det känns så fantastiskt! När jag började insamlingen hade jag 2000 kr som mål. Sedan höjde jag till 5000 kr. Jag skrev i ett mail till min syster att jag i smyg fantiserade om att samla ihop 10 000 till forskningen, tänk om? Och nu är insamlingen 20 850! Tack till er alla som vill skänka och bidra till forskningen,  tack till er som gillat insamlingen på FB, och som spridit ordet vidare på era bloggar! Jag önskar att jag kunde få träffa er alla och ge er världens största kram! Hoppas ni förstår vilken stor skillnad ert bidrag gör! Och fortsätt gärna tipsa era vänner och bekanta om insamlingen så att vi kan samla in ännu mera till cancerfonden! 

Vill också tacka för all uppmuntran och pepp vi fick efter förra blogginlägget både på FB, per post och här på bloggen! Det betyder så mycket och ger oss nya krafter att orka kämpa vidare! <3

26.10.2013 kl. 10:57

Hur man betalar in till insamlingen från utlandet.

Betalar ni in till insamlingen från t.e.x. Finland, eller annat land som inte är Sverige, skall ni göra så här;

1. Insamlingen hittar ni här. Klicka på Skänk via betalkort/internetbank.

2.Välj summan du vill skänka.

3. Klicka sedan bort krysset där det står ; "Ja, jag vill stödja cancerforskning vilket ger mig rätt till skattereduktion". Den rutan skall alltså inte vara i kryssad.

4.Välj "Betalkort"

5. Sedan är det bara att fylla i namn, E-post och ort.

6. Klicka er vidare till nästa sida där ni får fylla i era kortuppgifter. Enkelt!

Tack för att ni vill bidra! <3<3<3

 

15.10.2013 kl. 17:50

Ny energi, vad jag lärt mig, intervjun, mellanrapport och TACK!

Sorgligt nog har jag förut varit en sådan som gärna reder mig själv. Ogärna jobbar i grupp ni vet. Lite som en trotsig 3-åring har jag varit ibland. -Kan själv! Men hörni, en av de goda sakerna som den här sjukdomen fört med sig är insikter i lite olika saker. Och en av insikterna är denna; Det är mycket bättre att vara flera. När man försöker göra något själv är det begränsat det man kan åstadkomma. Men slår man ihop sina säckar är förutsättningarna annorlunda.

När mina idér för vad man skall ha på huvudet då håret försvunnit tog slut tog jag kontakt med bästa Cecila Blankens och undrade ifall hon kunde tipsa om saker att ha på huvudet. ( Förutom att Cecilia är journalist/författare/mamma/skribent/bloggare har hon också stenkoll på stil och mode.) Vänlig som hon är tipsade hon om huvudbonader i ett helt blogginlägg som ni kan läsa här. Fick också massor av tips alla fina läsare.  

När mina idér tog slut för hur man skall nå ut till folk med min insamling, tänkte jag åter igen på Cecilia. Jag känner inte henne personligen, men jag fick känslan att hon är en sådan man kan fråga, rakt på, utan krusiduller och utan att tycka att det är pinsamt att fråga igen. Så jag mailade och undrade ifall hon skulle vilja tipsa sina läsare om en insamling jag startat på cancerfonden. Och det ville hon. Detta resulterade i en liten intervju med mig om min insamling. I intervjun kan ni också läsa lite mera om min bröstcancer och hur det gick till när jag upptäckte den. 

Och vilken härlig människan hon är Cecilia. Hon har gett mig så mycket bra pepp och styrka att plocka fram under lite dystrare dagar. Och tänk att hon ville hjälpa till på det här sättet, fastän hon inte känner mig. Och alla okända och kända som har skänt och fortsätter skänka till insamlingen tänk att ni vill göra det här! Det är så bra att jag knappt kan säga hur bra det är. Hoppas ni förstår att ni verkligen gör skillnad. TACK! 

Här kan ni gå in på Cecilias blogg och läsa intervjun, sen kan ni också passa på att skratta lite åt hoppborgen som mest ser ut som... ja en supersnippa på bilden här under. 

 

 

Ps. En liten mellanrapport; Nu är insamlingen uppe i 4700 kr! Så glad! <3<3<3

15.10.2013 kl. 12:25

Uppdatering om insamlingen och ang. betalning från annat land än sverige.

Betalar ni in till insamlingen från t.e.x. Finland, eller annat land som inte är Sverige, skall ni göra så här;

1. Insamlingen hittar ni här. Klicka på Skänk via betalkort/internetbank.

2.Välj summan du vill skänka.

3. Klicka sedan bort krysset där det står ; "Ja, jag vill stödja cancerforskning vilket ger mig rätt till skattereduktion". Den rutan skall alltså inte vara i kryssad. 

4. Välj "Betalkort"

5. Sedan är det bara att fylla i namn, E-post och ort.

6. Klicka er vidare till nästa sida där ni får fylla i era kortuppgifter. Enkelt!

Tack för att ni vill bidra! <3<3<3

06.10.2013 kl. 12:08

Min insamling mot bröstcancer hos Cancerfonden.se

Nu har jag startat en insamling hos cancenfonden. Min insamling heter "Linas insamling mot bröstcancer". Alla pengar som kommer in går till cancerforskningen. Det är superduper viktigt, hoppas ni alla vill delta! 

Bor du i sverige kan du bidra genom att skicka SMS eller via ditt betalkort/internetbank. Bor du utomlands eller inte vill/kan skicka SMS kan du skänka till insamlingen via din internetbank eller med betalkort. 

Du kan välja att vara anonym om du vill.

Klicka HÄR om du vill skänka via betalkort/internetbank. Klicka dig sedan vidare på den gula bannern där det står "Skänk via betalkort/internetbank". 

Vill du skänka via SMS så skickar du; BESEGRA 7421 till nummret 72988. 

(Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars är din gåva anonym.)

 

Klicka HÄR för att komma till insamling på Cancerfondens hemsida.

05.10.2013 kl. 14:51

 

Jag är 32 år, finlandssvensk, gift och bosatt i stockholm och mamma till Ensio. Bloggen Som vanligt startade jag när allt ännu var som vanligt. Jag var ledig från mina studier till webbredaktör och var mammaledig. I juni fick jag reda på att jag har bröstcancer. Och nu är inget som vanligt längre. 

För att få kontakt, maila på: Infocomeagain@gmail.com

Instagram

 

 

 

Diy or Die

En gul apelsin

Fia Lotta Jansson

Hannas Virrvarr

Harpan Serien

Hello Kiddo

Hej Tristess

Ida-Lina

Inspirationsskafferiet

Linda Irenedotter Ingemansson

Lundagård

Cecilia Blankens

Lopptorget

Malin Ahlsved

Miia-Smycken

Minna Palmqvist

Malenami

Skråmor

Världens bästa musik

Weekday Carnival

Nästan för lycklig

Livet & Helsingfors

Karkki

Fine little day

A beautiful mess

Creature comforts

 

 

 

Ses snart igen!